Huset fra slut 70’erne, med have, fik en moderne overhaling

Fakta:

Parcelhusgrund 870 m2, beliggende i en ældre parcelhusudstykning. Det 120 m2  arkitekttegnet hus er bygget i 1978, de seneste 9 år har huset gennemgået en gennemgribende renovering. Husets fine placering  på matriklen, giver gode muligheder for udnyttelse af uderummet. Med ophold rundt om huset og forskellige aktiviteter langs husets vestvendte side. Her er der sol en stor del af dagen og mulighed for ophold i den sidste aftensol mod vest.

Ønsker:

Familiens ønske var at kunne arbejde efter en helhedsplan for de forskellige opgaver de udførte. Det var et ønske at der i haven skulle være forskellige belægningstyper.  Et andet ønske fra hele familien var også et område i haven  med mulighed til forskellige aktiviteter.  Et overordnet ønske til den kommende have var også at skabe mere liv og farver i haven til forskellige årstider.

Hoved-idéen:

Tegnestuen har tegnet de overordnede linjer for havens indretning. Det vellykkede resultat er opnået, fordi familien selv har bidraget og været medspiller i den pågående proces haven er skabt under.

Havens sammenhæng sker i dag med forskellige stier, grus belægninger og forskellige typer af flisebelægninger. Der er forslag til et nyt gårdrum imod syd, her har idéen været at etablere højbede med mulighed for at dyrke urter, rabarber og forskellige bær.  I løsningsforslaget er der skabt et langt opholdsrum på vestsiden af huset. På den nederste del af uderummet, er der etableret en træterrasse, med udgang fra huset. Langs hele vestsiden er der sol fra eftermiddagstid til langt hen på eftermiddagen til solen går ned i vest. Den sydligste del af rummet udgør i dag en stor overdækket terrasse af gyldne sandsten.

I dag er haven indrettet så der er skabt en god sammenhæng med boligen og uderummet. Det er såvel børn som voksne, der har fået et haverum, der har skabt trivsel, udnyttelse af hele haven og gode muligheder for alsidige aktiviteter.