Have i klassisk nordisk stil

Fakta:

Parcelhusgrund 941 m2 i en ny udstykning, en hjørnegrund ud til et stykke åbent natur. Der ligger et krav i lokalplanen om begrænset belægningsareal på udstykningerne i området.

Ønsker:

En funktionel have – der harmonerer med husets stil. Terrasser imod vest og øst. Stor aftenterrasse mod vest i forskelligt materiale træ og betonsten. Gode muligheder for flere opholds- og lege områder til familie med flere børn. En formel forhave med stedsegrønne træer som reducerer indkig fra vejen. Højbede til div. urter og blomster, blomstrende buske og frugttræer.

Hoved-idéen:

Tegnestuen har indrettet og designet haven med en stor eftermiddags -og aften terrasse mod vest. Der er en træ-terrasse kombineret med grå betonsten 40 x 40 cm. Imod øst en lille morgen terrasse i ren grå betonsten. De to terrasser forbindes rundt om huset med en smal sti i grå beton. Vi har taget udgangspunkt i omgivelserne og inspireret af den klassiske nordiske stil, der samler huset og haven med forskelligt belægnings-materialer. Der er skabt arkitektonisk helhed og intimitet ved at opdele haven i flere forskellige rum og afdelinger. Eks en pryd- og nyttehave med 4 højbede. Lette græsser og robuste stauder i hævede bede omkring træ terrasse. Der er skabt to spændende legerum i to hjørner af haven, i dem forslag til frugttræer og bærbuske, frugttræer er med til at skabe rum. Rummene er bl.a. designet til bålplads og gode muligheder til leg og oplevelser for børnene året rundt.